WoordSpelletjes

(18)

Woordspelletjes

Speel gratis woordspelletjes bij Spele

Op deze pagina vind je onze verzameling gratis woordspelletjes, met onder andere leuke kruiswoordpuzzels, woordzoekers en spelletjes waarin je letters kunt verbinden om zoveel mogelijk woordjes te maken. Kijk goed, los de aanwijzingen op, en wees creatief om deze leuke spellen uit te spelen. Probeer bijvoorbeeld ons spel Crossword Casual, of neem een kijkje bij ons overzicht woordzoeker games!

Online woordspelletjes

Vroeger verschenen kruiswoordraadsels, woordzoekers, Zweedse woordleggers, en andere spellen voornamelijk in kranten en speciale denksport boekjes die je mee kon nemen op vakantie. Tegenwoordig kun je deze leuke woordspellen ook gratis online spelen! Wij bieden niet alleen een mooie selectie aan games met letters en woorden, bij ons kun je ook terecht voor andere pittige puzzelspelletjes en brain training games. Zo kun je je eindeloos vermaken met uitdagende breinbrekers.

Woordspelletjes voor kinderen

We bieden een aantal pittige woordspelletjes voor volwassenen, maar ook hebben we allerlei leerzame spelletjes voor kids. Deze spellen richten zich meer op kortere en veelvoorkomende woorden die kinderen ook kennen en kunnen invullen. Bovendien kun je aan het begin van veel spelletjes zelf een toepasselijke moeilijkheidsgraad kiezen.

Populaire woordspelletjes

Op Spele vind je allerlei verschillende soorten woordspelletjes om uit te proberen. Hieronder kun je iets meer lezen over wat deze spelletjes inhouden en hoe je ze speelt.

Woorden spellen: vergroot je woordenschat

Sorteer de letters die door elkaar gehusseld staan in spelletjes als Words Cracker, of zoek de juiste letters uit om het woord te vinden dat de plaatjes met elkaar in gemeen hebben in de game 4 Images 1 Word. Test je woordenschat en leer ook een aantal nieuwe woordjes.

Kruiswoord spelletjes

Kruiswoordpuzzels zijn uitdagende spelletjes waarin je de aanwijzingen moet oplossen om de juiste woorden te vinden om in de lege vakjes te zetten. De letters van de woorden die je al hebt gevonden kunnen je helpen nieuwe antwoorden te ontdekken. De aanwijzingen kunnen bijvoorbeeld een omschrijving van een persoon of voorwerp zijn, maar bevatten soms ook anagrammen en woordgrapjes die meer creativiteit van de puzzelaar eisen.

Woorden zoeken

Kun jij in onze uitdagende woordzoeker spelletjes alle woorden opsporen? Kijk goed naar het vak vol letters en streep de woorden uit het lijstje af wanneer je ze tussen alle tekens ziet staan. De letters kunnen meerdere malen worden gebruikt om woorden te spellen, en de woordjes kunnen horizontaal, verticaal, diagonaal, en achterstevoren in het vak staan.

Woorden typen

Met deze spelletjes leer je woordjes sneller typen. Probeer alleen naar het scherm te kijken en toets de letters zo snel mogelijk in om de bommen, ruimteschepen, en andere vijanden onschadelijk te maken. Voor meer van dit soort spelletjes kun je op onze typspelletjes pagina terecht.