Snel Typen Spelletjes

(11)

Snel Typen

Typspelletjes spelen bij Spele

Met onze typspelletjes kun je snel leren typen zonder naar je vingers te kijken. In deze typ-avonturen moet je je vaardigheden met de letters op het keyboard gebruiken om hindernissen te ontwijken, bommen onschadelijk te maken, zombies en vijandige ruimteschepen neer te schieten, en rampen te voorkomen. Naast leuke typspelletjes kun je bij Spele trouwens ook andere gratis woordspelletjes vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze verzameling uitdagende woordzoekers?

Beter leren typen

Typen zonder naar het keyboard te kijken wordt ook wel ‘blind typen’ genoemd. Het kost wel even wat oefening om te leren, maar als je het eenmaal kunt zal het je een hoop tijd besparen. Je leert veel sneller typen, en je kunt bovendien op het scherm meelezen terwijl je typt. Omdat je niet de hele tijd omlaag hoeft te kijken om de juiste toetsen te vinden, kun je tikfouten makkelijker zien en meteen verbeteren. Zo sluipen er geen foutjes in je schrijfwerk en hoef je ook niet steeds te stoppen om iedere paragraaf nog een keer na te lezen en te verbeteren.

Hoe werken typspelletjes?

In deze spelletjes moet je letters en woorden typen om je personage in leven te houden. Omdat je de hele tijd naar het scherm moet kijken om de hindernissen en vijandige monsters in de gaten te houden, heb je helemaal geen tijd om alsmaar naar je vingers te gluren. Zo kun je leren om alle tien vingers te gebruiken tijdens het typen, en de levels geven je vooruitgang duidelijk aan. Om te beginnen zal het waarschijnlijk wat lastig zijn, maar met wat oefening krijg je het binnen de kortste keren onder de knie en typ je sneller en nauwkeuriger dan ooit!

Handen op het toetsenbord

Het geheim van blind typen is de positie van je handen op het toetsenbord. Je wijsvingers rusten op de F en de J toetsen. Deze twee toetsen hebben een klein richeltje erop. Zo kun je zonder te kijken voelen of je de juiste letters te pakken hebt. Probeer het maar eens zonder te kijken. Je middelvinger, ringvinger, en pink rusten op de toetsen ernaast die op dezelfde rij liggen. Vanaf de middelste rij letters kunnen je vingers telkens een rij omhoog of omlaag glijden om de andere toetsen te raken. Je duimen zorgen voor de spaties. Nu zit je er helemaal klaar voor. Veel succes met spelen!