Minecraft Spelletjes

(18)

Minecraft

Minecraft spelletjes gratis online bij Spele

Minecraft spelletjes zijn ontzettend populair, en online kun je verschillende klonen en reproducties, landkaart avonturen, en bouwspelletjes vinden die op deze bestseller zijn gebaseerd. Minecraft is ontwikkeld door de Zweedse game designer Markus Persson en biedt spelers een combinatie van creativiteit, avontuur, en de vrijheid om binnen het spel je eigen speeldoelen te bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld allerlei complexe bouwwerken bedenken of namaken, maar je kunt er ook voor kiezen om je omgeving te verkennen, op avontuur te gaan, en tegen monsters ten strijde te trekken. Kijk hier voor ons volledige overzicht aan bouwspelletjes.

Minecraft, hoe speel je het?

Minecraft is een zogeheten “sandbox” spel. “Sandbox” betekent zandbak, en verwijst naar de manier waarop kinderen met zand spelen: ze kunnen zelf bepalen wat ze met het zand gaan doen, of ze iets willen uitgraven of bouwen, en als ze iets nieuws willen proberen met hetzelfde materiaal dan kunnen ze de boel gedeeltelijk of helemaal omgooien en opnieuw beginnen. In Minecraft is er geen specifiek einddoel dat spelers moeten najagen. Je mag helemaal zelf bepalen hoe je met de omgeving omgaat. Door een bepaalde spelmodus uit te kiezen kun je het spel laten verlopen zoals jij dat wilt.

Minecraft Mobs

Veel van de spelletjes in dit Minecraft overzicht richten zich op de gameplay van Survival Mode en Creative Mode uit het originele spel. In Creative Mode, kun je de menu van de inventarislijst gebruiken om materialen te kiezen en gereedschap of gebouwen te maken. Hierbij hoef je geen rekening te houden met vijandelijke wezen of het zoeken naar voedsel. In Adventure Mode, is je omgeving gevaarlijker en maakt het spel “Mobs” aan. Mobs zijn mobile, door de computer bestuurde personages binnen het spel. Overdag verschijnen er passieve mobs die maar wat rondwandelen, zoals varkens, koeien, en kippen. Die kun je vangen en opeten. Maar ‘s avonds verschijnen er vijandige mobs: zombies, exploderende creepers, skeletten, en reusachtige spinnen. Bouw een schuilplaats zodat je niet wordt aangevallen!

Onze Minecraft spellen

We hebben allerlei leuke Minecraft spelletjes die je gratis kunt spelen. Zo hebben we onder andere het populaire spel Mine Clone 4, waarin je verschillende soorten terrein kunt verkennen en de instellingen van het spel helemaal kunt aanpassen zoals jij dat wilt. In het klikspelletje Grindcraft Remastered heb je je crafting skills nodig om de voorwerpen te bouwen die nodig zijn om de verschillende werelden uit te spelen. Maak je eigen skins in het spelletje Skincraft, of probeer een van onze vele andere leuke spellen. Veel plezier!