Kleurplaten Spelletjes

(6)

Kleurplaten

Speel gratis online kleurplaten op Spele

Kleurplaten zijn een leuke manier om te ontspannen. Pak je digitale potloden, krijtjes, stiften, of kwasten en breng deze plaatjes tot leven met een likje kleur. Op deze pagina vind je allerlei verschillende online kleurplaatspelletjes. Kinderen kunnen dieren, auto’s vliegtuigjes, en hun favoriete personages uit films en tekenfilms inkleuren. Voor tieners en volwassenen hebben we ook een aantal gedetailleerde mandala’s om mee aan de slag te gaan. Neem maar eens een kijkje bij die speloverzicht en zoek een paar creatieve kleurspelletjes uit. Je kunt online spelen, maar je kunt deze plaatjes ook voor je kinderen uitprinten om offline in te kleuren.

Kleurplaat spelletjes voor kinderen

Kleine kunstwerkjes maken is hartstikke leuk. Met deze tekeningen kunnen kinderen netjes binnen de lijntjes leren kleuren, experimenteren met verschillende tinten, en lekker creatief bezig zijn. De meeste spelletjes die je hier ziet zijn geschikt voor jonge kinderen, met veel vrolijke gekleurde verf en stiften om mee te kliederen zonder dat het thuis meteen een grote kliederboel wordt. We hebben plaatjes met extra dikke lijnen en duidelijke vlakken, zodat het kleuren ook voor de allerjongste spelers gemakkelijk en vermakelijk is. Ben je op zoek naar meer spelletjes die geschikt zijn voor jongere kinderen? Kijk dan ook even op onze kinderspelletjes pagina.

Kleurplaten voor volwassenen

Inkleuren werd lang weggezet als een activiteit voor kleine kinderen, maar ondertussen zijn kleurplaten voor volwassenen de afgelopen jaren een grote trend aan het worden. Natuurlijk zijn de kleurboeken die voor volwassenen zijn ontworpen wel even iets lastiger dan die voor kinderen. Doorgaans hebben ze complexe plaatjes met geometrische patronen, veel details en kleine vlakken. Vooral mandala’s zijn heel populair onder de volwassen kleurplaatfanaten. Deze ingewikkelde patronen zorgen ervoor dat je echt de tijd moet nemen om voorzichtig te kleuren, waardoor je goed tot rust komt. Voor sommige mensen werkt het zo kalmerend dat mandala’s kleuren bijna als een soort meditatieve bezigheid aanvoelt. Dat is helemaal niet zo vreemd, want oorspronkelijk worden deze kunstwerken gebruikt als een hulpmiddel voor meditaties.

Kleurplaten schilderen op nummer

Color-by-number of ‘schilderen op nummer’ spelletjes zijn gebaseerd op soortgelijke schildersets waarbij je de juiste tinten zoekt om de genummerde vlakken in te kleuren. Dit soort spelletjes zijn online een grote comeback aan het maken. Vul de vlakken in en kijk hoe de afbeelding geleidelijk duidelijker naar voren komt. Er zijn 2D kleurspelletjes waarin je vlakken moet kleuren, maar ook een paar uitdagende 3D spellen waarbij je met gekleurde pixels plaatjes en voorwerpen kunt opbouwen. Veel plezier met spelen!