Solitaire Spelletjes

(41)

Solitaire

Speel solitaire op Spele

Solitaire kaart spellen - ook bekend als patience - zijn spellen voor één speler waarin je kaarten oplegt in bepaalde volgordes die kolommen worden genoemd. Kaarten kunnen naar boven of naar onder gericht zijn. Je doel is om ervoor te zorgen dat alle kaarten uiteindelijk open liggen en ze op kleur en in de juiste volgorde gesorteerd zijn. Je kunt de kaarten in de kolommen sorteren of ze naar de kaartstapels boven de kolommen verplaatsen. In veel variaties van het spel is er ook een reservestapel waaruit je extra kaarten kunt trekken.

De tijd gaat sneller voorbij met kaartspel solitaire

Solitaire is een populair spel om de tijd mee te verdrijven, vooral vóór de dagen van mobiele telefoons, laptops en tv. Inmiddels zijn er veel leuke online versies van het spel patience. De meest bekende versie is Klondike, die soms ook wordt aangeduid als klassiek solitaire. Je kunt kaarten trekken en sorteren in aflopende volgorde in de kolommen door de zwarte en rode kleuren af te wisselen. Zoek de azen zodat je de kaarten in oplopende volgorde naar de kaartstapels kunt verplaatsen.

Solitaire variaties

Op deze pagina vind je een grote selectie van verschillende soorten solitaire-kaartspellen. Om je te helpen ze uit elkaar te houden en te vinden wat je zoekt, is hier een kort overzicht van een paar van de meest populaire edities.

Piramide

In pyramid solitaire zijn de kaarten geordend in de vorm van een piramide of een grote driehoek. Je kunt de openliggende kaarten verwijderen door combinaties te maken die optellen tot 13. Trident Solitaire is een voorbeeld van een dergelijke game.

Tri Peaks

In Tri Peaks worden de kaarten ingedeeld in de vorm van drie kleinere piramides. Je doel is om de kaarten die naar boven liggen weg te spelen door ze naar de aflegstapel te verplaatsen. Je kunt alleen kaarten afleggen die een rang hoger of een rang lager zijn dan de bovenste kaart op de aflegstapel.

Spider

In Spider Solitaire vindt al het bouwen en sorteren plaats in de kolommen. Alleen wanneer een hele rij in aflopende volgorde wordt voltooid, wordt deze van de kolom naar de kaartstapel verplaatst. Je kunt een beginners versie spelen met een of twee kleuren, of een uitdagende versie met alle vier.

Free Cell

In Free Cell liggen alle kaarten al open. Pak de bovenste kaarten (of reeks kaarten) en verplaats ze om de kaarten op de juiste manier te sorteren. De kaarten die in de vrije cellen zijn opgeslagen, bepalen echter hoeveel kaarten je tegelijkertijd mag verplaatsen.

Twee kaart-pakjes spellen

Sommige solitaire spellen worden met twee pakken kaarten gespeeld, wat voor een extra uitdaging zorgt. Dit is het geval bij games zoals spider, maar ook bij Algerian Solitaire en Crescent Solitaire. Als je tijd hebt voor een echte uitdaging, probeer dan een van deze spellen!