Basketbal Spelletjes

(27)

Basketbal spelletjes

Speel gratis basketbal spelletjes online bij Spele!

Op Spele hebben we een grote verzameling gratis basketbal spelletjes om te spelen. We hebben allerlei verschillende soorten spellen, van puzzelspelletjes met hoepels en ballen tot spelletjes die op echte NBA basketbalwedstrijden en bekende spelers zijn gebaseerd. Kun jij bijvoorbeeld alle basketbal-sterren verslaan in het spelletje Basketball Stars? Ben je op zoek naar andere leuke sport spelletjes, kijk dan ook even hier voor ons volledige overzicht.

Wat zijn basketbal spelletjes?

Basketbal is wereldwijd een populaire sport. Teams van vijf spelers verdedigen een hoepel terwijl ze punten proberen te scoren door een bal door de hoepel van de tegenstander te mikken. De hoepels hangen aan een bord (het backboard) op net iets meer dan 3 meter hoogte van de vloer, één aan iedere verre zijde van het rechthoekige veld. Spelers kunnen proberen de hoepel te benaderen door te ‘dribbelen’, dat wil zeggen: door de bal met één hand tegen de vloer te laten stuiteren tijdens het lopen. Door hoog te springen kan een speler de bal met een of beide handen door de hoepel heen dunken. Spelers kunnen ook proberen de bal van verder weg door de hoepel te werpen. In de meeste online basketbal spelletjes ligt te nadruk op het werpen vanaf verschillende posities binnen het veld. Is een gewone worp voor jou een makkie, dan krijg je snel genoeg ook nog te maken met hoepels die op en neer of heen en weer beginnen te bewegen.

De geschiedenis van basketbal

De sport werd in 1891 uitgevonden door de Canadees-Amerikaanse gymleraar James Naismith. Naismith gaf les in Massachusetts, waar de winters erg lang en koud zijn. Omdat hij zijn leerlingen niet de kou en sneeuw in kon sturen voor de gymles, vond hij een zaalspelletje uit door twee perzikmandjes op te hangen. Eerst hadden de mandjes nog een bodem, maar dat bleek onhandig. Telkens als er een punt werd gescoord, viel het spel stil omdat iemand omhoog moest klimmen om de bal weer uit de mand te vissen. In de originele versie van het spel mocht je ook niet dribbelen. Spelers moesten de bal aan elkaar overspelen door de bal minimaal een keer via de grond te laten stuiteren. Het dribbelen werd pas vijf jaar later geïntroduceerd, in 1896. De NBA (National Basketball Association) is de meest bekende basketbal organisatie ter wereld, en werd in 1946 opgericht.

Let’s play ball!

Blader eens door onze verzameling spelletjes en kies de leukste om te spelen. Oefen dunks en layups, of probeer een paar indrukwekkende trickshots. Schiet de bal met iedere worp door de hoepel. Meer proberen? Kijk dan ook even op onze Bal Spelletjes pagina om nog meer balsport spelletjes en puzzelspellen te spelen.