Hidden Object spelletjes

(5)

Hidden Object Spellen

Speel Hidden Object spelletjes gratis online bij Spele

Hidden Object spelletjes zijn leuke games waarin je naar allerlei verborgen voorwerpen kunt zoeken om puzzels op te lossen en de levels uit te spelen. Vaak zijn het spelletjes met een detective-verhaallijn waarbij een oog voor detail handig van pas komt. Kijk goed naar elk plaatje en ga op zoek naar de voorwerpen die op je lijstje staan. Vaak kun je hier en daar ook een aantal bonusvoorwerpen vinden om extra punten te scoren. Er zijn verschillende soorten spelletjes met verborgen voorwerpen. Hieronder kun je meer lezen over dit soort games en hoe ze worden ingedeeld.

Hidden Object spellen: HOG en HOS

Vaak wordt de afkorting HOG gebruikt om naar Hidden Object games te verwijzen, maar af en toe kom je ook de term HOS tegen. Dit staat voor Hidden Object Scenes, en verwijst naar de verschillende scènes waarin de spellen zijn opgedeeld. In deze spelletjes krijg je een plaatje te zien van een kamer of een andere ruimte die helemaal vol ligt met allerlei rommel. Ergens in deze grote troep zijn ook een aantal waardevolle voorwerpen verborgen. Kun jij er al een paar zien liggen? Tik ze aan om de benodigde items te verzamelen en van je lijstje te strepen. In HOS spelletjes ligt de nadruk geheel op de zoekplaatjes. Ons volledige overzicht van dit soort spelletjes vind je op onze zoekplaatjes pagina.

Hidden Object games: HOPA en FrOG

FrOG spelletjes zijn een subcategorie van Hidden Object games waarin de verborgen voorwerpen in fragmenten zijn gebroken of gescheurd. Zoek de stukken bij elkaar. Als je ze allemaal hebt gevonden kun je ze aan elkaar proberen te leggen. Een aangrenzende subcategorie zijn Hidden Object Puzzle Adventures, oftewel HOPA games. Deze spelletjes bevatten meer puzzel-elementen waarbij je fragmenten, gebruiksvoorwerpen en aanwijzingen moet opsporen. Ook hebben deze spellen vaak een uitgebreidere verhaallijn. The Mysteries of Mortlake Mansion is hier een mooi voorbeeld van. In dit spel kun je met behulp van magische puzzels en gebruiksvoorwerpen tussen de normale wereld en de schaduwwereld oversteken om geheime kamers te ontdekken en verhulde voorwerpen te ontwaren.

HOG Mysteries en Detectives

Als de spelletjescatalogus op deze pagina bekijkt zal het je waarschijnlijk al snel opvallen dat mysteries en detectives een populair thema zijn in deze speurwerk spellen. Heb jij scherpe ogen en ben je goed in dingen zoeken? Laat maar eens zien wat je in huis hebt! Er zijn hier genoeg mysterieuze zaken die om een goede speurneus vragen. Daarnaast hebben we ook nog een grote verzameling algemene zoek en vind spelletjes, en onze puzzelspelletjes vind je op deze pagina.