Fireboy en Watergirl spelletjes

(5)

Fireboy en Watergirl

Fireboy en Watergirl (Vuurjongen en Watermeisje) – speel de hele serie!

Op deze pagina vind je de volledige serie van Fireboy en Watergirl games. Deze spelletjes voor twee spelers, met in de hoofdrol een duo helden gemaakt van vuur en water, zijn ontwikkeld door game designer Olso Albet. Het doel van het spel is om de platform puzzels op te lossen en beide personages naar de uitgang te leiden. Hieronder kun je meer lezen over deze populaire spellenserie, of kijk eens op onze verzamelpagina voor twee-speler spelletjes om nog meer van dit soort spellen te spelen.

Hoe speel je Fireboy and Watergirl spelletjes

Je kunt deze spelletjes in je eentje spelen en beide personages tegelijk besturen (de een met de pijltjestoetsen en de ander met de WASD toetsen), of je kan je keyboard delen met een van je vrienden om samen te spelen. Fireboy en Watergirl is een samenwerkingsspel, dat wil zeggen dat je elkaar steeds moet helpen om langs alle hindernissen te komen. Zorg dat beide personages in leven blijven, want ze kunnen niet zonder elkaar: als er eentje doodgaat dan moet de andere speler het level ook overnieuw doen!

Vuur en Water: Teamwork

De superkrachten van je personages vullen elkaar goed aan. Fireboy (Vuurjongen) kan door de poelen lava heen rennen en verzamelt de rode diamantjes. Maar pas op: als hij het water aanraakt dan verandert hij in as en steen. Watergirl (Watermeisje) kan door het water lopen. Zij verzamelt de blauwe diamanten, maar als ze de lava aanraakt dan verdampt ze! Werk dus slim samen. Druk de juiste knoppen in en haal de juiste hendels over om de valluiken, bewegende platforms, en liften aan of uit te schakelen. Verzamel alle diamantjes om uitgang te openen.

De Vuurjongen en Watermeisje serie

De serie bestaat al sinds 2009, en er zijn meerdere afleveringen met veel leuke puzzels. Elke keer wagen onze helden zich weer in een nieuwe tempel om verborgen schatten te zoeken. De afleveringen tot dusver zijn als volgt:

  1. Vuurjongen en Watermeisje: Tempel in het Bos
  2. Vuurjongen en Watermeisje: Tempel van het Licht
  3. Vuurjongen en Watermeisje: Tempel van IJs
  4. Vuurjongen en Watermeisje: De Kristallen Tempel
  5. Fireboy en Watergirl: Elementen