Domino Spelletjes

(3)

Domino Spelletjes

Speel gratis Domino spelletjes online bij Spele

Op deze pagina vind je een verzameling leuke online domino spelletjes om te spelen. Domino is een oud strategiespel dat in vele landen over de hele wereld gespeeld wordt. Bedenk goed welke stenen je wilt gebruiken en leg ze aan de stenen die al op tafel liggen. De bedoeling is om een lange keten aansluitende stenen te leggen, en daarbij al de stenen op je plankje als eerste weg te spelen. Als je geen stenen bij kunt leggen zal je nieuwe stenen moeten trekken totdat het je wel lukt, waardoor je op de andere spelers achter komt te lopen. Houd je van klassieke bordspelletjes en wil je er nog meer proberen? Dan kun je ook even een kijkje nemen bij ons gehele overzicht aan (bordspelletjes)(tag: 571).

Domino games: spelregels

Domino wordt gespeeld met rechthoekige stenen die in twee helften zijn opgedeeld. Op beide helften staat een cijfer van 1 tot en met 6. (In sommige versies voor jongere kinderen staan er geen cijfers maar plaatjes op de stenen.) Het doel van het spel is om de uiteinden met gelijke cijfers steeds aan elkaar te leggen. Iedere keten stenen heeft twee uiteinden waar je nieuwe stenen aan mag leggen, en soms zijn er meerdere opties mogelijk. Wees dus strategisch bij het kiezen van de stenen die je legt. Probeer je eigen kansen voor de volgende beurt te vergroten terwijl je je tegenstanders juist dwarsboomt. Door goed te kijken welke stenen al op tafel liggen en welke stenen je zelf hebt, kun je proberen in te schatten welke stenen je tegenstander zou kunnen hebben. Wie aan de beurt is maar niets aan kan leggen moet altijd extra stenen trekken.

Domino Effect

Dominostenen worden ook voor een ander soort spel gebruikt. Hierbij worden de stenen op de korte kant overeind gezet, vlakbij elkaar. Er wordt een lange rij gemaakt. Als je de voorste steen omduwt, zal deze de volgende steen raken en omstoten. Deze raakt dan weer de volgende steen, en de volgende, totdat alle stenen zijn omgevallen. Daar dit spel is het ‘domino-effect’ vernoemd: als een ding omvalt, dan zal de rest volgen. Dit dominospel is een grote favoriet voor het vestigen van wereldrecords. Bij deze domino recordpogingen worden er met wel honderdduizenden stenen allerlei bijzondere constructies gemaakt die allemaal op elkaar aansluiten. Een behoorlijk lastige klus waarbij iedereen heel voorzichtig te werk moet gaan, want tijdens het opstellen van de stenen mag er natuurlijk niets omvallen!

Wordt een Dominokampioen

Tijd om het zelf ook eens te proberen. Kies een dominospel en kijk goed naar de stenen die je uit het bakje hebt getrokken. De speler met de hoogste dubbele steen (6/6) mag beginnen door deze steen op tafel te leggen. Ben je opzoek naar nog meer leuke spelletjes waarbij je goed moet nadenken? Kijk dan ook even op onze pagina met puzzelspelletjes.