Schaakspelletjes

(11)

Schaakspelletjes

Speel gratis Schaakspelletjes online bij Spele

Met de schaakspelletjes die je op deze bladzijde vindt kun je het klassieke bordspel schaken oefenen. Bij schaken draait het om strategie en inzicht. Probeer altijd een paar zetten vooruit te denken en leer je tegenstander goed in te schatten. Dwing je tegenstander een zwakke positie op het bord in te nemen of probeer een fatale zet uit te lokken. Ook moet je goed over je eigen zetten nadenken voordat je gehaast reageert op de stappen die je tegenstander zet. Laat je niet in de val lokken, ook al lijkt het op het eerste gezicht dat je een geweldige slag kunt slaan… Hou je van strategische bordspelletjes? Neem dan ook een kijkje bij ons volledige overzicht bordspelletjes. Oefening baart kunst!

Schaken – een klassiek spel

Schaken is een heel oud bordspel en is ontstaan vanuit het strategische bordspel chaturanga uit India. Dit spel heeft zich via verschillende handelsroutes over de wereld verspreid, eerst naar Perzië (waar het bekend staat als shatranj) en de islamitische wereld, en vervolgens ook naar Europa. In het Zuid Europa van de 15e eeuw werden de regels van het spel sterk aangepast en ontstond het spel dat we tegenwoordig schaken noemen.

Online schaakspelletjes: tegenstanders

Heb je nog nooit schaken gespeeld of wil je eerst nog een beetje oefenen voordat je het tegen andere spelers opneemt? Op deze pagina vind je een hele verzameling single-player schaakspellen waarmee je de regels goed onder de knie kunt krijgen en verschillende tactieken kunt uitproberen. Speel tegen de computer en stel zelf het vaardigheidsniveau in. Sommige spelletjes hebben ook een 2-player optie zodat je tegen je vrienden kunt spelen. Om live tegenstanders uit te dagen en ook nog een hele verzameling andere bordspellen te spelen kun je op onze pagina met bord & kaart multiplayer spelletjes terecht.

Online schaken en andere spelletjes

Kijk eens rond op deze bladzijde en ontdek de verschillende schaakspelletjes die je hier kunt spelen. Kies een spelniveau uit dat goed aansluit bij je ervaring en begin het spel. Als je dit strategische bordspel leuk vindt om te spelen dan is het misschien wel leuk om het strategische bordspel dammen ook eens te proberen. Je vind deze games op onze pagina met damspelletjes.