Disney Spelletjes

(8)

Disney

Speel magische Disney spelletjes gratis bij Spele

Walt Disney bedacht een magische sprookjeswereld, en hier bij Spele hebben we de meest betoverende Disney spelletjes voor je verzameld! Vaar met Vaiana over de blauwe oceaan, ga samen met Assepoester naar een wonderbaarlijk bal, of ga op avontuur met klassieke Disneyfiguren zoals Donald Duck en Mickey Mouse.

Waar gaan Disney spelletjes over?

We hebben een grote selectie van Disney spelletjes om gratis te spelen. Of je nu je een Disney prinses mooi wil aankleden, of ingewikkelde vallen wilt bouwen met Tom en Jerry, op deze bladzijde zit je goed. Als je verkleed spelletjes en makeover games met prinsessen het leukste vindt, kijk dan ook even snel op ons overzicht prinses spelletjes. Zoek je de koningin van het ijs, Elsa van Arendelle, dan kun je terecht op onze Frozen pagina waar je op avontuur kan gaan met Elsa, Anna, en hun vrienden.

Een korte geschiedenis van Disney

Het is inmiddels alweer bijna 100 jaar geleden dat Walt Disney de magische wereld van sprookjes en grappige cartoonfiguren met zijn tekenfilms tot leven bracht. Met zijn tekenfilms over Mickey Mouse werd hij beroemd, en al snel volgden er verschillende bekende personages zoals Donald Duck, Goofy, en Pluto. Na zijn succes met deze tekenfilms richtte Disney zich op het maken van geanimeerde speelfilms. Ter inspiratie keerde hij zich tot bekende sprookjesverhalen.

Disney Klassiekers

Voor zijn speelfilms wilde Disney sprookjes over prinsessen gebruiken, en zijn eerste speelfilm met een prinses in de hoofdrol was Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen – een film die nu nog steeds heel geliefd is! De studio van Disney produceerde heel veel klassieke kinderfilms, van Assepoester, Lady en de Vagebond en Mary Poppins tot de wat recentere films de Leeuwenkoning, Pocahontas, en Belle en het Beest. Een van de meest recente Disney films is Frozen, een film die een wereldwijd succes werd en waarvan er nu ook een leuk vervolg is.

Tijd om Disney games te spelen!

Neem je tijd om eens rond te zoeken in onze selectie Disney spelletjes. Jouw favoriete figuren zitten er vast tussen. Kies de spelletjes uit die jij het leukst vindt. Ben je op zoek naar specifieke series en personages? Je kunt ook even kijken op onze Disney Channel en Disney Junior pagina’s.