Idle Spelletjes

(9)

Idle Spelletjes

Speel Idle spelletjes gratis online op Spele

Hier bij Spele hebben we een mooie verzameling idle-based spelletjes om te spelen. Idle games zijn online spelletjes waarin je zoveel mogelijk bezit en geld moet proberen te verzamelen. Koop voorwerpen waarmee je per klik steeds meer verdient, en schaf daarna upgrades aan om alles te automatiseren. Na verloop van tijd speelt het spel zichzelf en kun jij even iets anders gaan doen terwijl het geld binnenstroomt. Vandaar de naam ‘idle’, wat in het Engels inactief of lui betekent. Deze spelletjes zijn superverslavend en er zitten strategische elementen in verwerkt. Voor meer Simulatie & Strategie games kun je op deze pagina terecht!

Idle spelletjes: incremental games?

Er zijn verschillende manieren om deze spelletjes aan te duiden. Soms zie je op Amerikaanse websites ook wel eens de naam ‘incremental games’ - oftewel incrementele of opklimmende spelletjes. Dit omdat je inkomen steeds een stukje verder opklimt als je op voorwerpen klikt en upgrades opkoopt. Deze spellen vallen onder de hoofdcategorie klikspelletjes – spellen waarin je veel met je muis moet klikken om voorwerpen te verzamelen of puzzeltjes op te lossen. Dat komt omdat je vooral in de beginfase van het spel sneller kunt verdienen door heftig te klikken.

Idle games: strategisch spelen

Als je eenmaal genoeg geld of credits bij elkaar hebt geklikt om je eerste automatiserings-upgrades te kopen begint de strategische fase van het spel. Nu gaat het er namelijk om dat je de juiste voorwerpen en skills ontgrendelt. Bijvoorbeeld meer land, nieuwe fabrieken of filialen, of extra medewerkers waardoor je automatisch meer inkomen verdient. Het doel is om een tycoon te worden die zelf niets meer hoeft te doen om alsmaar rijker te worden. Zorg dat de teller steeds sneller oploopt door de juiste upgrades uit te zoeken. Investeer alleen in vernieuwingen die ook echt meer opleveren dan je er aan uitgeeft.

Let op de prijzen!

Nu je in de idle fase van het spel bent beland kun je het spel in de achtergrond laten draaien terwijl je werkt of iets anders doet. Je hoeft nu namelijk niet meer te klikken om muntjes te genereren, alleen om meer spullen op te kopen. Neem af en toe een kijkje en doe weer een grote koopronde. Let wel op, want met elke aankoop kruipen de prijzen van de upgrades ook stapsgewijs op. Wat een tijdje terug nog een slimme investering was is nu misschien het geld niet meer waard. Kun jij alle coole game features vrijspelen?