Kerst Spelletjes

(42)

Kerst Spelletjes

Speel gezellige Kerstspelletjes gratis online bij Spele

Net als in het bekende kerstliedje, “It’s beginning to look a lot like Christmas”… Dit zijn de feestdagen om even de winterse kou even helemaal te vergeten en knus thuis te zitten met een heerlijk kopje warme chocolademelk en een groot kerstdiner. Het weer is dan misschien wel een beetje ‘frightful’, maar de spelletjes die we op deze pagina voor je hebben verzameld zijn zeker weten zeer ‘delightful’. We hebben alles van feestelijke kookspelletjes tot sneeuwgevecht games en wintermode spelletjes. Kijk maar eens goed rond en vind je favoriete spellen.

Kerstspelletjes: help de kerstman

Het maken en rondbrengen van alle kerstcadeaus is natuurlijk een enorme opgave. Natuurlijk heeft de Kerstman zijn speelgoedfabriek op de Noordpool en een heel leger drukke elfjes om te helpen, maar een extra paar handen zijn altijd heel erg welkom. Vertrek naar de Noordpool om speelgoed te bouwen en cadeaus in te pakken. Laad alles op de slee van de Kerstman. Vlieg op Kerstavond over de daken en werp de cadeaus door de schoorsteen de huizen en flats in. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat de Kerstman en zijn rendieren ook dit jaar hun ronde om de wereld met succes kunnen voltooien.

Kerstversieringen: kerstbomen en meer

Bij Kerst hoort natuurlijk ook een prachtige Kerstboom vol glinsterende kerstballen en fonkelende lichtjes. Gebruik allerlei mooie slingers en kerstballen om je eigen boom te versieren. Je kan er ook heksenhaar in hangen, of belletjes, musketkransjes, en wit-met-rood gestreepte zuurstokjes. En bovenop hoort natuurlijk een grote piek om het geheel af te maken. Hang een mooie krans en kerstsokken boven de schoorsteenmantel, en kijk wat je nog meer kunt doen om de woonkamer zo gezellig mogelijk te maken.

Het kerstdiner, snoepjes en koekjes

Het Kerstdiner is hét moment om al je kookkunsten uit de kast te trekken. Maak een prachtige diner klaar voor je familie, en bak allerlei lekkere koekjes om samen te versieren met snoepjes en glazuur. Zo kun je bijvoorbeeld pittige gemberkoekjes bakken, allerlei bijzondere voorafjes klaarmaken, of een indrukwekkend hoofdgerecht uit de oven tevoorschijn trekken. Zie je het al helemaal voor je? In deze spelletjes leer je allerlei traditionele kerstkoekjes en kerstmaaltijden klaar te maken.

Kerstkostuums

Als de versieringen eenmaal aan de boom hangen en de maaltijd in de oven zit is het tijd om je mooi aan te kleden zodat je je gasten kunt ontvangen. Kies een outfit voor binnenshuis, of trek juist iets warms aan om eerst nog even buiten in de sneeuw te gaan spelen. Je kunt bijvoorbeeld iets sjieks aantrekken met glitter en glimmende pailletten, of misschien ga jij juist liever op zoek naar de allerlelijkste kersttrui ooit. Ook kun je je bijvoorbeeld als de Kerstman verkleden in deze grappige games.

Nog meer Kerstspelletjes

We hebben ook Kerstversies gemaakt van een paar van de meest populaire spelklassiekers. Wat dacht je van een bubbelshooter met kerstballen, een paar leuke legpuzzels met feestelijke kerstplaatjes, of een mahjongspel met sneeuwpoppen? Veel plezier met spelen!