Nickelodeon Spelletjes

(2)

Nickelodeon Spelletjes

Nickelodeon spelletjes speel je gratis bij Spele!

Op deze bladzijde vind je een aanbod spelletjes met allerlei personages van je favoriete Nickelodeon tekenfilms en series, van Dora the Explorer tot de Teenage Mutant Ninja Turtles. Speel puzzel- en avonturenspelletjes met je favoriete helden en schurken. Ben je op zoek naar spellen die met een bepaalde tekenfilmserie te maken hebben, maar weet je niet precies of het nou een programma van Nickelodeon of van een ander tv-kanaal is? Met de zoekbalk rechtsboven kun je de naam invoeren en zoeken in onze grote verzameling spelletjes. Je kunt ook even kijken of het spel niet tussen onze Cartoon Network spelletjes staat, of bij onze selectie Disney Channel spelletjes.

Nickelodeon: series voor kids

Nickelodeon is een tv-kanaal dat voor het eerst in 1979 in Amerika werd uitgezonden, en was daarmee het eerste Amerikaanse tv-kanaal voor kinderen. In Nederland moesten kinderen nog iets langer wachten op een kanaal met programma’s en tekenfilms speciaal voor kinderen: in 1988 werd Kindernet voor het eerst uitgezonden. Dit kanaal zou later onderdeel worden van het Nickelodeon netwerk.

Nickelodeon cartoons

Aanvankelijk importeerde Nickelodeon vooral tekenfilms uit het buitenland, maar vanaf de vroege jaren 90 begon het tv-kanaal ook in samenwerking met verschillende animatiestudio’s hun eigen programma’s te ontwikkelen. Hiervan werden er veel bekend als klassiekers van de nineties, zoals bijvoorbeeld Rugrats, Doug, Rocko’s Modern Life en de enigszins controversiële tekenfilm The Ren and Stimpy Show. Recentere Nickelodeon series zijn onder andere Danny Phantom, Winx Club, Avatar: The Last Airbender en het vervolg The Legend of Korra. Nickelodeon beheert ook een aantal andere tv-kanalen voor kids, zoals Nick Jr. (voor kinderen tot en met 6 jaar), NickToons (voor kids van 6 tot 12), en TeenNick (voor tieners van 12 en ouder).

Wat betekent ‘Nickelodeon’ eigenlijk?

De naam van het tv-kanaal klinkt misschien een beetje vreemd, maar is afgeleid van bioscopen uit de vroege 20e eeuw. In deze theatertjes kon je korte films kijken, en liedjes met illustraties – een soort vroege tekenfilms dus. Deze ‘nickelodeons’ dankten hun naam aan de entreeprijs van 5 cent (een stuiver heet in Amerika een ‘nickel’), en aan het Odéon, een heel beroemd en luxe theater in Parijs. Nou waren de oorspronkelijke nickelodeons lang niet zo fijn en comfortabel als het Odéon: het was er krap en slecht geventileerd, met harde houten stoeltjes of bankjes. Maar deze theatertjes waren echter wél het beginpunt van de moderne bioscoop!

Nickelodeon games

Bekijk hier ons aanbod leuke NickToon spelletjes. Bijvoorbeeld games gebaseerd op de animatieserie Ninjago. Vecht tegen Shredder en zijn soldaten met de helden van TMNT, verken Lego City, of neem het op tegen intergalactische schurken en monsters met de Power Rangers. Speel allerlei leuke spelletjes gebaseerd op deze en andere series van Nickelodeon!