Happertje Spelletjes

(6)

Happertje Spelletjes

Speel Happertje spelletjes gratis online bij Spele

Happertje is een populair subgenre van doolhofspelletjes dat vaak naar het personage Pacman wordt vernoemd – een geel schijfje dat voortdurend hapjes neemt. Het doel van deze spellen is om door het doolhof rond te waren en onderweg zoveel mogelijk stipjes op te eten terwijl je al je vijanden probeert te ontwijken. Vooral in de jaren 80 vond je deze razendpopulaire spellen overal in de arcadehallen. Als je nog meer klassieke arcadespellen wilt bekijken en spelen, ga dan naar onze arcadespelletjes pagina.

Bekende Pacman games

Het eerste doolhof-jacht arcadespelletje was Heiankyo Alien, dat in 1979 in Japan verscheen. Maar het meest bekende spel uit deze categorie is en blijft natuurlijk het happertje Pac-Man, dat een jaar later door het spelbedrijf Namco werd uitgebracht. In dit wereldberoemde arcadespel moet je alle stippen opslokken terwijl je de vier spookjes, Blinky, Pinky, Inky en Clyde ontloopt. Er verschenen al snel een groot aantal soortgelijke games die ook probeerden mee te snoepen van het gigantische succes van Pacman, zoals de spelletjes Snack Attack (1982), Crystal Castle (1983) en Monster Munch (1983).

Happertje: Hoe speel je Pacman?

In deze spelletjes bevind je je telkens in een doolhof vol stippen. Je kunt de levels alleen uitspelen door langs alle stippen te gaan en ze op te eten. Soms verschijnen er ook bonusvoorwerpen in het doolhof, zoals fruit, gouden munten, of speciale power-ups waardoor je tijdelijk onoverwinnelijk wordt. Hiermee kun je extra punten scoren – mits je ze op tijd kunt pakken! Ondertussen sluipen er ook vijanden door het doolhof. Sommige zijn geprogrammeerd om achter je aan te komen, maar ze kunnen je ook proberen in te sluiten. Zorg dat je ze alleen in de buurt laat komen op het moment dat ze je niet kunnen doden, anders ben je af!

Meer spelletjes om te spelen

Kun jij geen genoeg krijgen van doolhoven? Bekijk hier ons volledige overzicht aan doolhofspelletjes voor nog veel meer spellen vol lastige labyrinten. Voor de arcade-fanaten hebben we ook een aantal andere klassieke games zoals flipperkasten en airhockey spelletjes om van te genieten. Neem een kijkje door onze spelcatalogus en ontdek allerlei mooie games waar je helemaal nostalgisch van wordt.