Honkbal Spelletjes

(1)

Honkbal

Speel gratis honkbalspelletjes online op Spele

Speel je graag honkbal en durf je wel een wedstrijdje aan? Dan ben je op de juiste pagina beland! Op Spele hebben we een mooi aanbod online honkbal spelletjes voor je verzameld. We hebben een aantal realistische wedstrijdsimulatie spelletjes, en ook een paar grappige games die door deze sport zijn geïnspireerd. Dus pak je honkbalknuppel en stap op de thuisplaat af, want het is tijd om te spelen! Wil je meer sportspelletjes uitproberen? Kijk dan ook even op onze sport games pagina.

Honkbal: waar komt de sport vandaan?

Honkbal stamt af van de balspellen die uit Groot Brittannië en Ierland naar Noord Amerika zijn overgebracht, zoals de spellen ‘rounders’ en ‘stoolball’. Rounders komt oorspronkelijk uit Schotland, en stoolball werd door melkmeisjes gespeeld met hun krukjes (stools) en melkemmers. De eerste honkbal wedstrijd in Noord Amerika werd vastgelegd in 1838 en vond plaats in Ontario, Canada. Tegenwoordig wordt het echter vooral gezien als een Amerikaanse sport, ‘America’s Favorite Pastime’, hoewel het in vele andere landen ook wordt gespeeld en bijvoorbeeld in Japan eveneens ontzettend populair is.

Hoe speel je honkbal?

In honkbal is er telkens één team aan slag en staat het andere team in het veld. Het team dat aan slag is moet proberen de bal zo ver mogelijk het veld in te slaan om rond alle honken te kunnen sprinten. Het zijn er vier, en je kunt dus een single, double, of triple scoren, of een home run halen door binnen één slag weer helemaal bij de thuisplaat te komen. Ondertussen moet het veldteam proberen de lopers tegen te houden. Dat kan op verschillende manieren. De pitcher kan de bal zo proberen te gooien dat de slagman misslaat en na drie strikes af is. Als de slagman de bal toch weet te raken, dan kunnen de spelers in het veld proberen de bal uit de lucht te plukken. Ook dan is hij af (dit heet een flyout). Ze kunnen ook proberen de renners te vlug af te zijn en uit te tikken (tag out).

Onze honkbal games

Vind je het slaan met de knuppel het leukste onderdeel? Probeer dan eens het spel Baseball Pro en mep de bal zo ver mogelijk weg. Zet je honkbalpet op en zorg dat je er goed klaar voor staat, want om te winnen heeft je team een echte ster nodig. Wil je niet alleen slaan maar ook rennen, zet het dan op een lopen in Baseball League. In elke inning kun je niet alleen slaan, maar moet je je spelers ook helpen om alle honken rond te komen. In Baseball Team, wissel je de knuppel in voor een handschoen en neem je de rol van pitcher op je. Werp de bal en bedenk hoe je de slagman het beste van zijn stuk kunt brengen.

Andere honkbalspellen

Naast deze realistische honkbal spelletjes hebben we ook een aantal grappige en gekke balspellen die door honkbal zijn geïnspireerd. Speel bijvoorbeeld een wedstrijdje met Winnie de Pooh, neem het op tegen je tegenstanders in 1-op-1 honkbalduellen, of probeer zo veel mogelijk ruiten stuk te slaan met je bal. Als je nog meer balssporten wilt proberen kun je ook even een kijkje nemen op onze pagina met balspelletjes .