Boksen Spelletjes

(13)

Boksen

Speel boksspelletjes online bij Spele

Stap de boksring in met onze verzameling online boksen spelletjes. Kies je tegenstanders uit en probeer ze zo veel mogelijk klappen en stoten te geven. Draait het bij jou voornamelijk om snelheid en techniek, of ram jij er als een menselijke tank op los? Speel een realistische 3D bokswedstrijd waarin je ook rekening moet houden met je energie en uithoudingsvermogen, of laat je helemaal gaan en sla er wild op los in een gevecht tegen verschillende celebrities. Wil je meer vechtsporten uitproberen? Kijk dan ook even op onze worstelspelletjes pagina, of naar alle spellen in ons gehele overzicht vechtspelletjes.

Boksen, een korte geschiedenis

Boksen is een vechtsport die in veel culturen over de hele wereld voorkomt, zowel in moderne en hele oude beschavingen. De hedendaagse versie van deze vechtsport is echter ontwikkeld in Groot Brittannië, vanuit het “bare-knuckle” boksen (“blote-knokkels”, dus zonder handschoenen) dat daar in de 16e tot de 18e eeuw populair was. Deze vuistgevechten hadden nogal losse regels. De boksers mochten elkaar bijten, schoppen, en kopstoten geven, je mocht iemand in de ogen spugen of krabben, en als je op de grond terecht kwam en niet meer op kon staan was er geen officiële regel dat je tegenstander niet gewoon door mocht blijven meppen. Geen wonder dat dood ten gevolge van een bokswedstrijd niet heel erg ongewoon was.

Boksen krijgt betere regels

Boksregels werden daarom op het begin niet alleen ontwikkeld om wedstrijden eerlijker te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat deelnemers niet dood zouden gaan. De eerste officiële regels werden in 1743 ontwikkeld door de bokskampioen Jack Broughton. Hierbij gold een countdown van 30 seconden, en mochten boksers niet meer door blijven slaan als hun tegenstander op de grond viel. In de eeuw die er volgde ontstonden er allerlei aanpassingen en concurrerende regels. In 1867 schreef de sporter John Chambers de Queensberry Rules, regels die waren vernoemd naar de 9e markies van Queensberry. Op deze regels is het moderne boksen gebaseerd.

Boksspelletjes spelen

Nu de regels zijn bepaald, is het tijd om je bokshandschoenen aan te trekken en je op te warmen voor de wedstrijd. Kies een spel en kies een hoek in de ring. Win door je tegenstander neer te slaan of door meer punten te scoren. Als je tegenstander tien tellen op de grond blijft heb je gewonnen, maar als jouw personage KO raakt dan verlies je. Kijk voor ons volledige overzicht aan sportspelletjes op deze pagina!