Dragonball Z Spelletjes

(2)

Dragonball Z Spelletjes

Speel Dragon Ball Z spelletjes gratis online bij Spele

In het jaar 2000 verscheen de anime Dragon Ball Z voor het eerst op de Nederlandse televisie, en werd deze serie die eerder in Japan en Amerika al zo bekend werd ook in Nederland een groot succes. Beleef de avonturen van Goku, Vegeta en de andere helden van Team Z opnieuw in deze verzameling actie arcade spelletjes. Versla Frieza in zijn sterkste vorm of neem het op tegen de verschillende evolutiestadia van Cell. Bescherm de aarde met behulp van de Z-Warriors! Voor meer spelletjes die zijn gebaseerd op manga en anime series kun je ook op onze anime spelletjes pagina terecht.

De Dragon Ball serie

De animatieserie Dragon Ball Z is gebaseerd op de shonen manga van Akira Toriyama. Hoewel de manga uit één lopende serie bestaat is ervoor gekozen de tekenfilmversie in twee delen te splitsen. Het eerste deel – Dragon Ball, de voorloper van Dragonball Z – is nooit uitgezonden in Nederland. Dit deel gaat over de kindertijd van Goku, vanaf zijn beslissing om Bulma te helpen de magische Dragonball juwelen te zoeken tot en met zijn grote gevecht met Piccolo tijdens het Tenkaichi Bukokai wereldtoernooi vechtkunsten.

Het tweede deel van de serie verscheen onder de naam Dragon Ball Z en speelt zich een aantal jaar later af. Goku is nu volwassen en ontdekt dat hij van een vernietigde planeet afkomstig is, de wereld van de Saiyans. Opnieuw moet hij de aarde beschermen tegen een nieuwe reeks (vaak buitenaardse) superschurken. Naast de originele cast van Dragon Ball, zoals Bulma en Krilin, introduceert DBZ ook een aantal bekende en blijvend populaire nieuwe personages, waaronder Gohan, Goten, Trunks, Freeza, en natuurlijk Vegeta, de prins van de Saiyans.

Meer Dragon Ball series

De Dragon Ball manga verscheen voor het eerst in 1984 en liep door tot en met 1995. De anime Dragon Ball verscheen in Japan voor het eerst in 1986 op tv, en DBZ in 1989. In 1996 liep de tekenfilm in Japan af, maar werd datzelfde jaar voor het eerst in Amerika uitgezonden. De serie werd wereldwijd immens populair en er verschenen verschillende spin-offs van, onder andere Dragon Ball GT en Dragon Ball Super. Ook is er een groot aantal bioscoopfilms van de serie geproduceerd en een lange lijst videospelletjes. Er zijn zelfs een aantal DBZ memes die zo bekend zijn dat zelfs mensen die de oorspronkelijke serie nooit hebben gezien precies weten waar het over gaat. Bijvoorbeeld Vegeta’s (foutief vertaalde en slecht nagesynchroniseerde) uitbarsting wanneer hij Goku’s ‘power level’ bemerkt: ‘It’s over 9000!’

Speel Dragon Ball Z spelletjes

On deze pagina vind je onze volledige verzameling gratis DBZ spelletjes. Kies je favoriete helden en speel speciale aanvallen vrij, zoals de Kamehameha van Goku of Piccolo’s Special Beam Cannon. Versla je vijanden en red de aarde. Veel plezier met spelen!