Spiderman spelletjes

(3)

Spiderman

Speel spannende Spiderman spelletjes gratis online

Ga op een nieuw superhelden-avontuur met onze verzameling Spiderman spelletjes. De vriendelijke held Spiderman is de geheime identiteit van de middelbare scholier en studiebol Peter Parker. Ook is hij de allereerste tiener die zijn heldencarrière niet als super-hulpje begon. “Spidey” is een toegankelijke tiener die ook nog eens zijn schooldagen moet zien te overleven terwijl hij het buiten school om uitvecht met superschurken zoals Doctor Octopus, de Green Goblin, de Kingpin, Shocker, en natuurlijk Venom. Verweer je tegen het kwaad met deze Marvel-held, of bekijk de rest van onze Marvel spelletjes.

Spiderman – een radioactieve spinnenbeet

Peter Parker woont in New York met zijn tante, Aunt May, en oom Ben. Zijn ouders zijn allebei door een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. Peter is goed in bèta-vakken en houdt vooral van natuur- en scheikunde, maar op school is hij niet bepaald populair. Op een dag wordt hij gebeten door een mysterieuze radioactieve spin, en komt zijn leven helemaal op z’n kop te staan.

Spin-achtige superkrachten

Nadat de spin hem bijt begint Peter allerlei vreemde superkrachten te ontwikkelen. Hij wordt sterker en gespierder, maar ook veel sneller dan een normaal mens. Hij kan gevaar aanvoelen, en kan draden spinnenweb uit zijn polsen schieten (alhoewel hij hier in sommige series een gadget voor gebruikt). Ook kan hij met zijn handen en voeten aan muren en andere oppervlakken blijven plakken, waardoor hij even goed als een spin kan klimmen.

Spiderman wordt een held

Op het begin gebruikt Peter zijn krachten alleen maar voor egoïstische doeleinden. Hij wil helemaal geen held worden. Maar op een dag ziet Peter een gewapende crimineel wegrennen en besluit niets te doen – ook al had hij de man makkelijk kunnen stoppen. Tijdens zijn ontsnapping schiet dezelfde crimineel oom Ben neer. Peter geeft zichzelf de schuld en besluit voortaan zijn krachten te gebruiken om goede daden te verrichten, en dat de bijzondere krachten die hij heeft ook gepaard gaan met bijzondere verantwoordelijkheden.

Een tiener als held

Toen Stan Lee en Steve Ditko in de vroege jaren zestig de Spiderman strips ontwikkelden, verschenen tiener-figuren alleen in de superhelden-strips als hulpjes van volwassen helden. Spiderman was de allereerste jonge superheld die alles alleen moest leren doen, zonder oudere held als mentor. Dit heeft er aan bijgedragen dat Spiderman na al die jaren nog altijd een van de populairste Marvel helden ooit is.

Teams en het Multiversum

Spiderman is onderdeel van de Avengers en verschijnt in de films als de hyperactieve en nogal overenthousiaste beschermeling van Tony Stark (onze Iron Man spelletjes vind je hier ). Vergeet niet ook even een kijkje op onze pagina met Avengers spelletjes! De vrij recente animatiefilm “Into the Spider-Verse” heeft een nieuwe generatie fans voorgesteld aan een groep Spiderman-versies uit andere universa, onder andere Spider-Gwen (Gwen Stacy), Spiderman Noir en Miles Morales.

De stunts van Spiderman: niet voor iedereen weggelegd

Er was zelfs een Spiderman musical, “Turn Off the Dark”. Deze voorstelling werd echter al snel berucht om de vele stunts die als ongelukken afliepen. Dit kwam omdat de musical vol zat met hele indrukwekkende maar ook gevaarlijke vechtscenes die zich hoog boven het podium afspeelden. Dat toont maar weer al dat klauteren en slingeren aan spinnenweb-draden niet voor iedereen is weggelegd…