Rekenen Spelletjes

(11)

Rekenen

Rekenspelletjes: Leer goed rekenen met Spele

Onze rekenspelletjes combineren logicapuzzels en speelplezier. Heb jij al een wiskundeknobbel of kun jij wel wat hulp gebruiken bij dit schoolvak? Veel mensen vinden wiskunde een moeilijk vak en zien heel erg op tegen rekentoetsen en andere examens. Sommige mensen houden juist heel erg van oefensommetjes maken en rekenpuzzels oplossen. Op deze bladzijde vind je een overzicht van rekenspelletjes die leuk zijn voor iedereen, of je nu goed bent in reken of niet. Leer snel en nauwkeurig optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen zonder dat je een rekenmachine nodig hebt.

Wat is wiskunde?

Wiskunde omvat wetenschappelijk onderzoek over cijfers, ruimte, structuur, en verandering. Hier vallen allerlei specialisaties onder, zoals algebra, geometrie (ook wel meetkunde), en getaltheorie. Breed genomen staat wiskunde ons toe om patronen te ontdekken, systemen te creëren en te testen, en voorspellingen te doen.

Rekenspelletjes en logica puzzels

Wiskundige berekeningen kunnen zich heel specifiek richten op het dagelijks leven. Binnen de techniek en bouwkunde zijn berekeningen bijvoorbeeld nodig om ervoor te zorgen dat machines goed werken en tunnels en bruggen niet instorten. Wiskunde kan echter ook puur gaan om de intellectuele uitdaging van het oplossen van abstracte problemen, raadsels en logica puzzels. Vind jij het ook leuk om patronen te zoeken en puzzels op te lossen? Kijk dan ook even op onze puzzelspelletjes pagina.

Leren rekenen met Cool Math

Op deze pagina vind je onze verzameling rekenspelletjes, met onder andere een aantal leuke Cool Math spellen. Cool Math is een uitgever van computerspelletjes en richt zich puur op spellen die wiskunde leuk maken. Zo helpen de educatieve spelletjes Quick Math en Speed Math je bijvoorbeeld snel en nauwkeurig te leren hoofdrekenen.

Rekenspelletjes en andere schoolvakken

Wil je naast het rekenen ook andere schoolvakken op een leuke manier oefenen? We hebben bijvoorbeeld ook een grote verzameling topografie spelletjes. Kun jij de landen en hoofdsteden benoemen en op de kaart aanwijzen? Je kunt ook je taalvaardigheid en woordenschat trainen met onze uitdagende woordspelletjes. We hebben een gigantische verzameling gratis spellen, dus blader gerust door de catalogus om nog meer leerzame spelletjes te vinden.