Harry Potter Spelletjes

(1)

Harry Potter Spelletjes

Speel Harry Potter-spellen gratis op Spele

Ga met je favoriete magische personages Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel mee op een van hun avonturen. Verken het verboden bos, ontdek de geheime kamers van Zweinstein, of vlieg op je Nimbus 2000 bezemsteel door de lucht! Op deze bladzijde vind je een verzameling spelletjes die zijn gebaseerd op de bekende Harry Potter boeken en films van J.K. Rowling.

De wereld van Harry Potter

In de wereld van heksen en tovenaars in Harry Potter al sinds zijn vroege jaren een grote beroemdheid. De kwaadaardige tovenaar Voldemort heeft de ouders van Harry, James en Lily, vermoord toen Harry een baby was, maar op de een of andere manier heeft Harry de aanslag overleefd. Wel heeft hij er een kenmerkend litteken in de vorm van een bliksemschicht op nagehouden. Harry weet echter helemaal niets over zijn eigen achtergrond, omdat hij met zijn gemene oom en tante opgroeit in de wereld van Dreuzels (‘normale’, niet-magische mensen).

Harry Potter gaat naar Zweinstein

Als Harry op een dag een uitnodiging ontvangt om naar Zweinsteins School voor Hekserij en Hocus-Pocus te gaan, verandert zijn leven voor altijd. De serie volgt Harry tijdens zijn schooljaren. Hij maakt nieuwe vrienden, maar ontdekt ook dat Voldemort terug is en wraak wil nemen. Samen met zijn beste vrienden trekt Harry eropuit om Voldemort voor eens en altijd te verslaan.

Verken Zweinstein met Harry Potter

Naar school gaan in de tovenaarswereld is natuurlijk heel anders dan in de normale wereld. Zweinstein is niet zomaar een schoolgebouw. Het is een gigantisch kasteel vol spoken, bewegende schilderijen, magische trappen, en verborgen kamers. De school is opgedeeld in vier afdelingen. Harry zit bij Griffoendor, maar de Sorteerhoed kan je ook in Huffelpuf, Ravenklauw, of Zwadderich plaatsen. Ga samen met Harry op onderzoek uit en verken alle hoeken en gangen van Zweinstein in het 3D spel Kogama: Harry Potter and the Castle of Hogwarts.

Harry Potter leert toveren

Als je op Zweinstein zit, krijg je ook een aantal bijzondere schoolvakken. Zo leren de jonge heksen en tovenaars Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Toverdranken, Gedaanteverwisseling, Bezweringen, Kruidenkunde en krijgen ze zelfs vlieglessen op bezems! Terwijl Harry bij het Zwerkbal team van Griffoendor mag en het erg naar zijn zin heeft, leert hij ook dat hij een aantal gevaarlijke vijanden heeft – onder andere de leerling Draco Malfidus, die thuishoort in Zwadderich, en Severus Sneep, het afdelingshoofd van Zwadderich.

Speel Harry Potter spellen

Ben je klaar voor jouw magische avontuur in de tovenaarswereld? Trek je mantel aan, pak je bezemsteel en vlieg naar Zweinstein! Wil je nog meer spelletjes spelen met personages uit bekende films, kijk dan ook even op onze film spelletjes pagina.