LEGO Spelletjes

(1)

Lego

Speel LEGO spelletjes gratis online bij Spele

De beste gratis Lego spelletjes hebben we op deze pagina voor je op een rijtje gezet. Lego is het grootste speelgoedbedrijf ter wereld, en ze zijn natuurlijk het meest bekend om hun vrolijk gekleurde bouwblokken. Je kunt deze blokken aan elkaar vastklikken om van alles te bouwen, van vliegtuigen en robots tot hele steden. We hebben ook een aantal mooie avonturenspelletjes die zijn gebaseerd op Lego series en speelsets. Zet je schrap voor een aanval van de Nindroids met de helden van Ninjago, verken de wereld van Lego Star Wars, of bezoek een poolparty met je Lego vrienden.

LEGO spelletjes: Ninjago helden

Ben jij een grote fan van de Lego serie Ninjago: Masters of Spinjitzu? In onze verzameling Lego Ninjago spelletjes kun je samen met de leerlingen van Meester Wu op avontuur. Help Jay, Cole, Nya, Zane, Kai en Lloyd om Lord Garmadon, Meester Chen, en de andere facties van het kwaad te verslaan. Ben je helemaal weg van ninja’s, kijk dan ook even op onze ninja spelletjes pagina!

LEGO spelletjes: bouwen

Lego heeft tegenwoordig allerlei mooie animatie films en spellen van series zoals Lego Star Wars en de Lego Batman film, maar ze zijn wereldwijd nog altijd het meest bekend om hun bouwsets met Lego blokken. Met dit bouwspeelgoed kun je van alles maken. Op deze pagina vind je een aantal bouwspelletjes met Lego blokken, en voor ons volledige overzicht bouwspelletjes kun je op deze pagina terecht.

LEGO: een korte geschiedenis

LEGO is in 1932 opgericht door Ole Kirk Christiansen en het hoofdkantoor is gevestigd in Billund, Denemarken. De merknaam “Lego” is eigenlijk een samentrekking van de Deense woorden “leg godt”, wat “goed spelen” betekent. In de beginjaren van het bedrijf maakten ze houten speelgoed. Pas in 1947 begonnen ze hun beroemde bouwsteentjes te maken. Voor kleinere kinderen maakt Lego ook plastic bouwblokken en bijbehorende poppetjes die een slagje groter zijn: Duplo.

LEGO pretparken: Legoland

Er zijn ook pretparken van Lego. In Legoland kunnen bezoekers de mogelijkheden van deze kleurrijke blokken uitgebreid verkennen. Bovendien hebben ze in deze pretparken ook een aantal van de werelden van Lego-series helemaal nagebouwd, onder andere Duplo Land, Heartlake City, en natuurlijk Lego City.

LEGO games spelen

Neem maar eens een kijkje bij onze verzamelingen Lego spelletjes en kies de games uit die jou het leukst lijken. Klik de blokken aan elkaar vast, of trek alles weer los en maak iets nieuws. Je kan alles zo vaak als je wilt afbreken en opnieuw bouwen. Maak je eigen wereld! Veel plezier met spelen!