Sofia het Prinsesje  (3)

Sofia het Prinsesje

Speel allerlei leuke spelletjes van Sofia het Prinsesje en verken het magische koninkrijk Toverije! Sofia en haar moeder Miranda leiden een rustig leventje als gewone onderdanen in Toverije totdat Koning Ronald II verliefd wordt op Miranda. Ronald trouwt met de moeder van Sofia, en dat betekent dat Sofia ineens een prinses is geworden. Dat is even wennen! Sommige meisjes dromen er weleens van om een prinses te worden, maar het is wel een hele verantwoordelijkheid. Sofia moet van alles leren over het koninkrijk, en de regels, en over etiquette. Daarom krijgt Sofia les van de drie feeën Flora, Fauna, en Mooiweertje. Terwijl de stiefzus van Sofia, Prinses Amber, wat verwend en afstandelijk is, is haar oudere stiefbroer Prins James wel aardig en behulpzaam.

Het Magische Amulet: Oproep aan alle Prinsessen

Nu ze een prinses is geworden zal Sofia op een dag veel invloed hebben in Toverije. Daarom is het belangrijk dat ze leert om altijd de juiste keuzes te maken. Gelukkig heeft Sofia een magisch amulet om haar te helpen. Voor goede daden beloont het amulet de drager, maar een drager die kwade daden doet wordt door het amulet vervloekt. Zo geeft het amulet Sofia bijvoorbeeld een handige gave: ze kan met dieren praten, zoals haar beste vriend Klaver het Konijntje. Bovendien kan het magische amulet ook andere Disneyprinsessen oproepen wanneer Sofia wat extra hulp nodig heeft. Het amulet vindt de juiste prinses voor ieder avontuur en transporteert haar op magische wijze naar Toverije. Komt dat even goed uit!

Kijk uit voor Roderick de Hoftovenaar!

Het is duidelijk dat het amulet van Sofia grote magische krachten bezit, en de drager geweldige gaven kan geven. Dat heeft de geniepige hoftovenaar Roderick ook wel door. Stiekem wil hij Ronald van de troon stoten en zelf de koning van Toverije worden. Roderick denkt dat het amulet van Sofia handig van pas zal komen om deze kwade wens waar te maken en daarom wil hij het amulet maar al te graag stelen. Kun jij Sofia helpen alle snode plannetjes van Roderick te dwarsbomen? Maak met Sofia de omslag van normaal meisje tot bijzondere prinses en zorg dat het altijd vrede blijft in Toverije.